Studenter vinner med pakkeskap

Studenter vinner med pakkeskap

01/21/2019

Utdanningsinstitusjoner har gjennomgått store endringer i løpet av det siste århundret. For hundre år siden hadde penn og papir akkurat tatt over for kritt og tavle. Lanseringen av VHS-kassetten på 70-tallet gjorde at lærere kunne bruke video i undervisningen. Fra midten av 90-tallet ble datamaskiner mer allment tilgjengelig i skolene, og egne IT-kvalifikasjoner ble lagt til i pensum. I dag bruker selv de yngste barna nettbrett for å få tilgang til undervisningsmateriale på internett i løpet av skoledagen. 

Det er især internett som har medvirket til å endre måten vi lærer, kommuniserer og samhandler med hverandre på. Men studenter i alle aldre trenger fortsatt tilgang til ulike fysiske artikler for å drive sine studier – noen ganger på svært kort varsel. Obligatoriske lærebøker, skrivesaker eller sports- eller vitenskapsutstyr – dagens studenter trenger en rekke artikler for å kunne fullføre studiene sine. Universitetsstudenter skal i tillegg balansere studier med hverdagslivet. En typisk dag kan bety å studere fra forskjellige steder, samt jobbe ved siden av studiene. De må derfor planlegge hvordan de helt konkret skal få tak i ulike dagligdagse artikler. 

De fleste studenter vil selvsagt kjøpe mesteparten av det de trenger via internett, men med en hektisk timeplan, og da artikler som lærebøker kan ha svært høy verdi og derfor kreve signatur ved levering, kan det være vanskelig å bestemme sende- og leveringsdatoer, eller hvor pakkene skal leveres. Hvis artiklene sendes til hjemadressen, kan pakken ankomme på et tidspunkt hvor ingen er hjemme til å ta imot den. Da må det planlegges en tur til utleveringsstedet for å hente pakken. Selv for artikler som ikke krever en signatur, er det en risiko for at pakkene blir borte eller til og med stjålet om de leveres til et felles hentested.

Heldigvis kan intelligente pakkeskap, der disse er tilgjengelige, løse problemene og ubeleilighetene med all planleggingen rundt postmottak. Skapene gjøre pakkelevering og -henting til en enkel og sikker affære. Studentene mottar en automatisk pakkeleveringsbekreftelse og velger selv når det passer best å hente pakken. Ved å bruke pakkeskap kan studentene

  • redusere risikoen for at noen av pakkene blir borte eller stjålet
  • unngå å måtte oppgi en signatur, da alle pakkeleveringer og -hentinger spores og registreres
  • unngå flere atskilte leveranser, da skapene er tilgjengelige hele døgnet og man kan hente pakkene når det passer

Selv om teknologiske fremskritt har gjort hverdagen mer praktisk, krever enkelte gjøremål fremdeles vår oppmerksomhet og dyrebar tid. Ved å bruke pakkeskap trenger ikke studentene gå glipp av viktige forelesninger eller studietid, fordi de må avbryte forelesningen for hente ut sine hjelpemidler. I stedet blir de en vinner i det daglige kappløpet med tiden!