Kan låsbare pakkeskap skape større forutsigbarhet på din campus?

Kan låsbare pakkeskap skape større forutsigbarhet på din campus?

02/18/2019

Det er knapt til å tro, men de fleste studenter som begynner på universitetet i år, ble født omtrent da Amazon begynte å gå i pluss. Siden tidlig på 2000-tallet har e-handel revolusjonert hvordan vi kjøper varer. Mange av oss velger å få de fleste tingene vi kjøper, levert direkte til hjemmet

Dagens studenter har vokst opp med slike praktiske løsninger. Når de starter sitt liv på campus, kommer de til å oppdatere leveringsadressen sin, slik at de kan fortsette å gjøre raske og enkle innkjøp for alt de er vant til bestille på nettet – og mer til, da de også kommer til å trenge lærebøker, skrivematerialer og dessuten kommer til å bestille bærbare PC-er og nettbrett for å hjelpe med læringen.

Men når så mange studenter bestiller et stort antall pakker for levering på campus, øker risikoen for at forsendelsene går tapt eller blir stjålet. Det er lite sannsynlig at studentene vil være til stede for å motta pakkene selv, da post- eller pakkebud vil ankomme til ulike tider av dagen. I stedet må innkommende post må sorteres og distribueres av universitetsansatte.

Selv da vil det være svært vanskelig å levere pakkene direkte til studentene, da disse har har varierende timeplaner. Fra dette perspektivet er omgivelser som campuser svært vanskelige å administrere. Antallet personer som kommer til og forlater området hele tiden, både dag og natt, betyr at det kreves spesialiserte løsninger for å holde folk og eiendelene deres trygge og sikre.

 

Sporing og lagring for å takle bekymringer

To av de mest effektive måtene å redusere bekymringer rundt postsikkerhet og -administrasjon på er sporingssystemer for innkommende post samt smartskap. Sammen kan disse løsningene bidra til større forutsigbarhet på campuser, av en rekke årsaker.

En løsning for sporing av innkommende pakker vil gi åpenhet og full oversikt over de innkommende pakkenes reise fra levering til mottaker. De består av programvare for registrering og etikettering, håndholdte skannere og nettbaserte sporingsrapporteringssystemer som gjør det mulig for postmottakerne og ansatte i administrasjonen å spore innkommende pakker i sanntid – på mottaket, under transport eller levert. På en campus vil det gjøre det mulig for studenter å planlegge bevegelsene sine rundt mottak av post, samt bidra til å redusere bekymringer for at pakker skal komme bort, og dermed redusere antall klager og henvendelser om forsinkede pakker.

Hva er et pakkeskap?

Pakkeskap gir ekstra trygghet når det gjelder plasseringen og sikkerhet for post, samtidig som den gir mottakerne de praktiske fordelene ved en «klikk-og-hent»-opplevelsene. Ved å velge å få posten levert til et sikkert skap kan studentene automatisk bli varslet når pakkene har ankommet, og så hente pakkene når det passer dem. Smartskap er forsterkede og sikre – mottakere bruker passkoder til å få tilgang til posten sin. Dette fjerner risikoen for at pakker skal tapt eller bli stjålet fra fellesarealer.

Studenter og ansatte på campus har viktigere prioriteter enn å tenke på å finne pakker og levere eller samle dem inn. Ved å ta i bruk riktig teknologi kan slike bekymringer fjernes.